073 503 4574

Openingstijden Showroom


Ma t/m vr8:00u - 17:00u
ZaterdagOp afspraak

Bovenstaande uren voor u niet haalbaar? Geen probleem, wij zijn ook op afspraak geopend!

Vraag of een Offerte?

Voornaam:
Achternaam:
Straatnaam:
Huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon:
Emailadres:

Lichtstraat

Aluminium kozijnen dragen voor grote mate bij aan het comfort die u in uw woning of pand beleeft. Door de zeer goede isolerende eigenschappen van de door ons gebruikte profielen zal dat comfort alleen maar toenemen. Door het toepassen van aluminium kozijnen hebt u veel minder last van vochtigheid en tocht. Daarnaast zijn kozijnen oersterk en dragen daarmee bij aan uw gevoel van veiligheid. Ook zijn aluminium kozijnen op termijn goedkoper dan zijn varianten hout en kunststof.

aluminium kozijnen Tot 1 maart 2014 profiteert u van een flinke korting op de montage van onze kozijnen. Op arbeidsuren krijgt u namelijk een korting van 15%. Dat kan dus al snel oplopen tot een voordeel van enkele honderden euro’s. Deze regeling is van toepassing op woningen van 2 jaar of ouder. Meer weten? Klik hier of neem dan graag contact met ons op.

Kozijnen in verschillende stijlen en kleuren

Houtrenovaltie aluminium kozijnen voor het vervangen van traditionele houten kozijnen

Iedere woning heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Hier sluiten onze kozijnen goed bij aan, want wij hebben tal van verschillende profielen. Ook deze hebben hun eigen karakteristieke eigenschappen en we vinden samen met onze klanten altijd de juiste match!

Lees meer..

Wij hebben bijvoorbeeld een heel mooi diep profiel, ook wel houtrenovatieprofiel genoemd, die de uitstraling van een traditioneel houten kozijn heeft. Aan de andere kant hebben we een heel slank profiel, ook wel staalrenovatieprofiel genoemd, een prachtig modern en strak aanblik wordt hierdoor gecreëerd. Tussen de genoemde profielen zit nog een behoorlijk gamma aan vlakke profielen, kortom voor iedere woning een bijpassende oplossing

Aluminium kozijnen in verschillende kleuren en structuur

Onze onze kozijnen zijn verkrijgbaar in alle ralkleurenOnze kozijnen zijn leverbaar in alle RAL kleuren. Dit zijn dus honderden kleuren waaruit u kunt kiezen. De keuze voor kleur is heel belangrijk, want het bepaald voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Kleuren zijn relatief en kunnen door lichtinval of andere objecten (zoals bijvoorbeeld een vloer) anders lijken.

Lees meer..

Daarom hebben wij voor onze klanten altijd een RAL waaier ter beschikking, zo kunt u rustig kijken welke kleur het beste bij uw woning past. Naast tal van verschillende kleuren zijn onze kozijnen ook in structuurlak te verkrijgen. Structuurlak zorgt voor een subtiel reliëf op de kozijnen. Het type reliëf is ook te kiezen, van heel fijn naar relatief grof!

Isolatie en veiligheid

Driedubbel glas voor extra isolatie. Als we kijken naar de kozijnen dan bestrekt glas het grootse oppervlakte en daarom komt extra isolatie daar meer tot zijn recht. De isoleerde werking van onze kozijnen is nagenoeg hetzelfde als bij kunststof of hout. Door de goede isolatie en krijgt een hoger gevoel van comfort in uw woning. Als we kijken naar kozijnen dan is glas het grootste oppervlakte en daar valt dan ook de meeste winst te behalen.

Lees meer..

Al onze kozijnen kunnen worden voorzien van isolatieglas. Het traditionele dubbelglas (HR++) maar ook het 3 dubbelglas past zonder problemen in onze kozijnen.

Daar waar criminaliteit steeds meer verplaats richting de particulieren draagt een goede veiligheid direct bij aan het gevoel van comfort. Het is immers prettig dat u weet dat u of uw spullen veilig zijn. Door onze ervaring kunnen we wij u heel goed adviseren over het toepassen van hang en sluitwerk (Daar zit namelijk een erg groot verschil tussen). Daarnaast kan bijvoorbeeld ook gelaagd glas een extra barrière zijn voor ongenodigde gasten. Iedere situatie is anders en wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Meer informatie

Hoe verloopt doorgaans het proces?

1 - Advies

Hollman heeft ruim 32 jaar ervaring in het maken en plaatsen van onder andere aluminium kozijnen. Dankzij deze ervaring kunnen wij vaak net even wat verder gaan dan een ander. Graag adviseren onze professionals u bij het maken van de juiste keuzes, er valt namelijk nogal wat te kiezen. Denk hierbij aan verschillende stijlen, kleuren, glassoorten, beslagen enz.

2 - Offerte

Wij brengen geheel vrijblijvend een offerte uit. Hier staat in principe in wat we hebben besproken, maar dan ook onderbouwt met een prijsopgave. Mocht u iets willen veranderen dan kunt u desgewenst de offerte nog aan laten passen. Ook tijdens dit proces krijgt u maximale ondersteuning van onze professionals.

3 - Inmeten

Als alles duidelijk is komen wij bij u inmeten en kunnen tegelijkertijd de laatste details besproken worden. Ook wordt terplekke een analyse gemaakt van de situatie welke later wordt gebruikt om onze monteurs optimaal voor te bereiden. Als wij alle informatie hebben gaan wij de productie van de kozijnen inplannen.

4 - Montage

Wij beschikken zelf over twee montageploegen. Eén of beide ploegen komen in het geval van een renovatie de oude kozijnen eruit halen en de nieuwe kozijnen plaatsen. In de meeste gevallen plaatsen onze monteurs eerst een stelkozijn waar het aluminium kozijn in wordt gemonteerd. Tenzij anders overeengekomen nemen wij het vrijgekomen afval mee en leveren wij de kozijnen keurig aan u op.

5 - Nazorg en garantie

Nadat de kozijnen zijn geplaatst staan wij uiteraard nog voor u klaar. Wij hanteren sowieso goede garantievoorwaarden, u krijgt bijvoorbeeld 2 jaar garantie op beslag en 10 jaar fabrieksgarantie op kleurechtheid van de kozijnen. Wij selecteren voor onze klanten de beste kwaliteitsprofielen die op de markt verkrijgbaar zijn, doorgaans gaan onze producten ook een veelvoud van de garantietermijn mee.

Overige infromatie

Pluspunten aluminium kozijnen

De voordelen van aluminium kozijnen

 • Op termijn zijn aluminium kozijnen goedkoper dan zijn concurrenten hout en kunststof;
 • Onze kozijnen zijn enorm sterk en daardoor is de levensduur veel langer dsan bij hout of kunststof
 • Het onderhoud van de kozijnen zijn minimaal. Het enige dat u eigenlijk hoeft te doen is de kozijnen na verloop van de tijd een keer op te poetsen.
 • Dankzij de sterkte van de kozijnen zijn deze in combinatie met SKG beslag zeer veilig!
 • Onze kozijnen zijn in honderden kleuren leverbaar. De kleuren voor binnen en buiten kunnen gekozen worden.
 • Dankzij een zogenoemde koudebrug techniek zijn onze kozijnen qua isolatiewaardes te vergelijken met hout en kunststof. Daarnaast zijn onze kozijnen van driedubbelglas te voorzien.

Isolering van onze aluminium kozijnen

De Kozijnen van Hollman beschikken over een thermische onderbreking. Dit betekent dat de warmte of koudegeleiding wordt bemoeilijkt waardoor goede isolatie waardes gewaarborgd zijn. De isolatie van kozijnen is belangrijk in verband met energiekosten en natuurlijk CO2 emissie.

HR++ glas

Normaal is HR++ glas de standaard die wij leveren in onze kozijnen. HR++ is feitelijk dubbelglas met een extra coating (flinterdun laagje metaal) erop. Het principe van HR++ glas is simpel; tussen de glasplaten zit een stilstaand gas dat samen met de caoting de warmte, kou en geluidsgolven tegenhoudt.

Veiligheidsglas

Als optie is het mogelijk om voor veiligheidsglas te kiezen. Met veiligheidsglas voorkomt u er bij een breuk grote scherven ontstaan. Er zijn twee typen veiligheidsglas; gehard glas of gelaagd glas. Gehard glas is tot 5 maal sterker dan normaal glas en valt in vele kleine stukjes die veel minder gevaarlijk zijn. Bij gelaagd glas zal in het geval van een breuk het glas bij elkaar blijven door de onzichtbare folie die tussen de ruiten wordt toegepast.

Extra opties voor beglazing

 • Zonwerende beglazing
 • Brandwerende beglazing
 • Etsen (Bijvoorbeeld een bedrijfslogo)

Online offerte aanvragen

Het is mogelijk om via deze website een online offerte aan te vragen. Geef de maten (breedte X hoogte) door en voeg eventueel een foto van de betreffende situatie toe. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een offerte toe.

In het nieuws

Op termijn zijn aluminium kozijnen het goedkoopste!!

Als we naar de feiten kijken dan zijn onze kozijnen op termijn een zeer goede investering. Stijgende grondstofprijzen zorgen dat verf voor houten kozijnen in de toekomst heel duur gaat worden. Daarbij is de levensduur van een aluminium kozijn een stuk langer dan zijn concurrenten.

Bij de initiële aanschaf betaald u voor onze kozijnen iets meer, maar in de toekomst betaald zich dit onherroepelijk terug. De levensduur van onze kozijnen zijn namelijk een meervoud van kunststof en helemaal van houten kozijnen. Het onderhoud van bijvoorbeeld hout loopt in de loop der jaren heel erg in de papieren.

Een schilder en verf zijn nu al behoorlijk aan de prijs maar over 5 of 10 jaar zijn ze nog vele malen duurder, dit bewijzen althans de prijsverhogingen van de afgelopen jaren. Per jaar kan dit tot stijgingen van 20% leiden. Als we ook de waarde verhoging van uw woning in acht nemen dan is aluminium absoluut de goedkoopste oplossing!

Veel verschillende stijlen en kleuren van aluminium kozijnen

Tegenwoordig is er ontzettend veel keus in stijlen en kleuren. Er is een oplossing voor iedere stijl en smaak. Laat u inspireren door één van onze professionals.

Waar vroeger de keuze in de stijl van onze kozijnen en de kleur daarvan nog beperkt was heeft u tegenwoordig legio keus! Wij durven bij Hollman zelfs te beweren dat we voor iedere smaak of uitstraling van een woning een oplossing hebben.

Wij hebben bijvoorbeeld houtrenovatie kozijnen die de uitstraling van traditionele houten kozijnen evenaart. Of een staalrenovatie kozijn met zijn karakteristieke stalen uiterlijk. Daar komt bovenop dat we tegenwoordig kunnen leveren in dik 400 verschillende kleurtinten. Daarnaast kunt u ook nog kiezen een structuurlak. Kortom voor ieder wat wils!

Aluminium kozijn het meest duurzaam

Mensen zijn tegenwoordig steeds bewuster van het milieu en proberen duurzaam te leven. Onze kozijnen zijn duurzaam en dus het beste voor het milieu. Daarbij komt dat Hollman zeer bewust te werk gaat en zo min mogelijk energie probeert te verbruiken bij het vervaardigen van de kozijnen.

Mochten de initiële kosten nog teveel afschrikken bedenkt u zich dan dat onze kozijnen veruit het beste zijn voor het milieu. Houten kozijnen isoleren iets beter maar door het kappen van bomen is het niet echt milieuvriendelijk te noemen.

Aluminium is voor 100% te recyclen. Dit betekent niet alleen dat uw kozijnen over tientallen jaren nog hergebruikt kunnen worden. Maar ook dat reststukken en zaagafval wat bij de productie van kozijnen over blijft voor 100% hergebruikt wordt!

Duurzaamheid kozijnen op de proef; aluminium wint.

Steeds meer mensen leven bewuster en denken aan het milieu. Ook bij het (ver)bouwen denken mensen en bedrijven steeds beter na over hoe ze hun CO2 footprint kunnen verminderen. Onze kozijnen komen als beste uit de bus als het gaat om duurzaamheid.

De andere populaire kozijnen varianten zijn die van hout en kunststof. Houten kozijnen zijn in principe het beste als het om isolatie gaat maar daar staat tegenover dat voor een houten kozijn een boom gekapt moet worden, duurzaamheid is dus niet echt van toepassing.

Voor aluminium en kunststof kozijnen dient iets verder te worden gekeken. De prestaties op het gebied van isolatie zijn nagenoeg gelijk. Het verschil zit hem vooral in de levensduur van de beide kozijnen. Aluminium komt hierbij beter uit de bus. Daarnaast zijn beide producten goed te recyclen. Toch scoort aluminium op dit gebied ook net iets beter. Kunststof recycling zorgt voor 90% besparing ten opzichte van het creëren van een nieuwe kunststof. Bij aluminium ligt dat percentage op 95%.

Al met al kunnen we concluderen dat kozijnen van aluminium het meest duurzaam genoemd kunnen worden.

Directrice Karin Hollman van Hollman geeft aan blij te zijn met de conclusie. Het bedrijf isoleerde vrij recent de gehele productiehal om energie te besparen ‘Als bedrijf doen wij ook veel om zo energiezuinig te werken’ aldus Hollman.. ‘Nu aluminium echt het duurzaamste blijkt te zijn kunnen we onze klanten nog beter begeleiden op weg naar duurzaamheid’.

Isolatie van aluminium kozijnen

Aluminium is, in wat veel mensen denken, geen metaal maar bezit wel een aantal eigenschappen van metaal. Zo is aluminium net als metaal een goede warmte/koude geleider. Deze eigenschap heeft uiteraard een nadelig effect voor het isoleren. De fabrikant hebben hier echter iets op gevonden, namelijk een zogenoemde koudebrug. Onder meer aan deze koudebrug hebben onze kozijnen hun hoge isolatiewaarde te danken.

Een koudebrug zorgt ervoor dat de binnenkant van het kozijnen niet direct in verbinding staat met de buitenkant. Door een oersterke hardkunstoffen tussen het aluminium te zetten zal de kou van buiten en de warmte van binnen gescheiden blijven.

Om het bovenstaande kracht bij te zetten zitten er in onze kozijnen verschillende kamers met stilstaande lucht. Niets isoleert beter dan stilstaande lucht, denk maar aan een thermoskan. Al met al zorgen onze kozijnen voor een zeer goede isolatie. Maar let wel op dat als u onze kozijnen aanschaft dat deze dus beschikt over een koudebrug en verschillende kamers!!

schuifpui

Vervaag de grens tussen uw woning en tuin met een super sterke aluminium schuifpui van Hollman Aluminium BV. Creëer het gevoel van vrijheid en geniet van de enorme lichtinval die een schuifpui u kan geven. Een schuifpui is een enorme waardevolle toevoeging aan uw woning.

Wist u dat een aluminium schuifpui op termijn het goedkoopste is? Dankzij de enorm lage onderhoudskosten, lange levensduur en duurzaamheid verdient de aluminium schuifpui zich, ten opzichte van zijn concurrenten, snel terug.


Duurzamer en goedkoper!

Schuifpui

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewuster van het milieu en aluminium schuifpuien zijn de beste keuze als het om duurzaamheid gaat. Het productieproces van aluminium schuifpuien is erg schoon, alle reststukken worden namelijk gerecycled. Aluminium is ook na tientallen jaren nog als beste te recyclen. Daarnaast is het mogelijk om onze aluminium schuifpuien van driedubbelglas te voorzien.

Een aluminium schuifpui is beter voor het milieu en nog goedkoper ook. De puien blijven tientallen jaren mooi dankzij een oersterke laklaag, ze zijn een stuk steviger dan hout en kunststof en hebben veel minder onderhoud nodig. Dit maakt een aluminium schuifpui uniek in zijn soort!

Schuifpui? Profiteer van extra BTW voordeel!

Sinds 1 maart 2013 kunnen de consumenten profiteren van een zeer voordelig BTW tarief. Op arbeidsuren betaalt u tijdelijk slechts 6% BTW en dat kan als snel resulteren in een aanzienlijke korting. Arbeidskosten, waar u normaal 21% BTW over moet betalen, zijn altijd in flinke post bij het plaatsen van een schuifpui. Belangrijk om te weten is dat de korting alleen van toepassing is op woningen die minimaal 2 jaar oud zijn. Meer informatie over de 6% regeling treft u hier. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen, onze professionals kunnen u alles vertellen over deze mooie regeling!"De vier seizoenen met een schuifpui"

Lente    " Optimaal voorjaar "

De lente is bij uitstek het seizoen van waarbij schuidpuien uitermate goed tot hun recht komen! Er zijn zoveel momenten dat u de pui open kunt zetten en niet te vergeten weer even dicht kunt trekken als het dan toch even te fris blijkt te zijn. Met een schuifpui geniet u pas echt optimaal van het voorjaar.

Zomer   " Heerlijke zomeravonden "

Nederland heeft prachtige zomeravonden en wat is dan heerlijker om dan buiten met binnen te verbinden doormiddel van een schuifpui. Hoe heerlijk is het om in de vroege uren de frisse lucht binnen te halen door de pui maximaal open te zetten?

Herfst   " Nog regelmatig nagenieten "

De dagen zijn inmiddels al redelijk kort maar de extra lichtinval van uw schuifdeur zal het goed doen. De herfstdagen in Nederland zijn lang niet altijd regenachtig, er zitten ook prachtige momenten tussen. De meeste mensen zullen zich daar niet zo van bewust zijn. Maar wedden dat als u een schuifpui heeft dat u dit kunt beamen!

Winter    " Toch nog wel heel veel licht! "

In de donkere dagen is het toch heerlijk als u zoveel mogelijk licht binnen te krijgen. Dankzij de enorme raamoppervlakte creëert u maximale lichtinval. Het is ook lekker om de pui even helemaal open te zetten om frisse zuurstofrijke lucht binnen te krijgen.De aluminium gevels zijn specifiek ontworpen om de vragen van de hedendaagse architectuur te beantwoorden. Afhankelijk van de behoefte kan men kiezen voor het traditionele grid of stijl- en regelwerksysteem - met al zijn esthetische varianten - of voor de hoogtechnologische elementgevel die een uiterst snelle montage op de werf toelaat.

Al onze systemen zijn onderling compatibel, zodat raam-, deur-, gevel- en daksystemen probleemloos samen kunnen worden gebruikt om integrale oplossingen te creëren. Hierdoor heeft de ontwerper een uitermate betrouwbaar systeem in handen, terwijl hij tegelijkertijd over een enorme ontwerpvrijheid beschikt.

Aluminium kozijnen dragen voor grote mate bij aan het comfort die u in uw woning of pand beleeft. Door de zeer goede isolerende eigenschappen van de door ons gebruikte profielen zal dat comfort alleen maar toenemen. Door het toepassen van aluminium kozijnen hebt u veel minder last van vochtigheid en tocht. Daarnaast zijn kozijnen oersterk en dragen daarmee bij aan uw gevoel van veiligheid. Ook zijn aluminium kozijnen op termijn goedkoper dan zijn varianten hout en kunststof.

aluminium kozijnen Tot 1 maart 2014 profiteert u van een flinke korting op de montage van onze kozijnen. Op arbeidsuren krijgt u namelijk een korting van 15%. Dat kan dus al snel oplopen tot een voordeel van enkele honderden euro’s. Deze regeling is van toepassing op woningen van 2 jaar of ouder. Meer weten? Klik hier of neem dan graag contact met ons op.

Kozijnen in verschillende stijlen en kleuren

Houtrenovaltie aluminium kozijnen voor het vervangen van traditionele houten kozijnen

Iedere woning heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Hier sluiten onze kozijnen goed bij aan, want wij hebben tal van verschillende profielen. Ook deze hebben hun eigen karakteristieke eigenschappen en we vinden samen met onze klanten altijd de juiste match!

Lees meer..

Wij hebben bijvoorbeeld een heel mooi diep profiel, ook wel houtrenovatieprofiel genoemd, die de uitstraling van een traditioneel houten kozijn heeft. Aan de andere kant hebben we een heel slank profiel, ook wel staalrenovatieprofiel genoemd, een prachtig modern en strak aanblik wordt hierdoor gecreëerd. Tussen de genoemde profielen zit nog een behoorlijk gamma aan vlakke profielen, kortom voor iedere woning een bijpassende oplossing

Aluminium kozijnen in verschillende kleuren en structuur

Onze onze kozijnen zijn verkrijgbaar in alle ralkleurenOnze kozijnen zijn leverbaar in alle RAL kleuren. Dit zijn dus honderden kleuren waaruit u kunt kiezen. De keuze voor kleur is heel belangrijk, want het bepaald voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Kleuren zijn relatief en kunnen door lichtinval of andere objecten (zoals bijvoorbeeld een vloer) anders lijken.

Lees meer..

Daarom hebben wij voor onze klanten altijd een RAL waaier ter beschikking, zo kunt u rustig kijken welke kleur het beste bij uw woning past. Naast tal van verschillende kleuren zijn onze kozijnen ook in structuurlak te verkrijgen. Structuurlak zorgt voor een subtiel reliëf op de kozijnen. Het type reliëf is ook te kiezen, van heel fijn naar relatief grof!

Isolatie en veiligheid

Driedubbel glas voor extra isolatie. Als we kijken naar de kozijnen dan bestrekt glas het grootse oppervlakte en daarom komt extra isolatie daar meer tot zijn recht. De isoleerde werking van onze kozijnen is nagenoeg hetzelfde als bij kunststof of hout. Door de goede isolatie en krijgt een hoger gevoel van comfort in uw woning. Als we kijken naar kozijnen dan is glas het grootste oppervlakte en daar valt dan ook de meeste winst te behalen.

Lees meer..

Al onze kozijnen kunnen worden voorzien van isolatieglas. Het traditionele dubbelglas (HR++) maar ook het 3 dubbelglas past zonder problemen in onze kozijnen.

Daar waar criminaliteit steeds meer verplaats richting de particulieren draagt een goede veiligheid direct bij aan het gevoel van comfort. Het is immers prettig dat u weet dat u of uw spullen veilig zijn. Door onze ervaring kunnen we wij u heel goed adviseren over het toepassen van hang en sluitwerk (Daar zit namelijk een erg groot verschil tussen). Daarnaast kan bijvoorbeeld ook gelaagd glas een extra barrière zijn voor ongenodigde gasten. Iedere situatie is anders en wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Meer informatie

Hoe verloopt doorgaans het proces?

1 - Advies

Hollman heeft ruim 32 jaar ervaring in het maken en plaatsen van onder andere aluminium kozijnen. Dankzij deze ervaring kunnen wij vaak net even wat verder gaan dan een ander. Graag adviseren onze professionals u bij het maken van de juiste keuzes, er valt namelijk nogal wat te kiezen. Denk hierbij aan verschillende stijlen, kleuren, glassoorten, beslagen enz.

2 - Offerte

Wij brengen geheel vrijblijvend een offerte uit. Hier staat in principe in wat we hebben besproken, maar dan ook onderbouwt met een prijsopgave. Mocht u iets willen veranderen dan kunt u desgewenst de offerte nog aan laten passen. Ook tijdens dit proces krijgt u maximale ondersteuning van onze professionals.

3 - Inmeten

Als alles duidelijk is komen wij bij u inmeten en kunnen tegelijkertijd de laatste details besproken worden. Ook wordt terplekke een analyse gemaakt van de situatie welke later wordt gebruikt om onze monteurs optimaal voor te bereiden. Als wij alle informatie hebben gaan wij de productie van de kozijnen inplannen.

4 - Montage

Wij beschikken zelf over twee montageploegen. Eén of beide ploegen komen in het geval van een renovatie de oude kozijnen eruit halen en de nieuwe kozijnen plaatsen. In de meeste gevallen plaatsen onze monteurs eerst een stelkozijn waar het aluminium kozijn in wordt gemonteerd. Tenzij anders overeengekomen nemen wij het vrijgekomen afval mee en leveren wij de kozijnen keurig aan u op.

5 - Nazorg en garantie

Nadat de kozijnen zijn geplaatst staan wij uiteraard nog voor u klaar. Wij hanteren sowieso goede garantievoorwaarden, u krijgt bijvoorbeeld 2 jaar garantie op beslag en 10 jaar fabrieksgarantie op kleurechtheid van de kozijnen. Wij selecteren voor onze klanten de beste kwaliteitsprofielen die op de markt verkrijgbaar zijn, doorgaans gaan onze producten ook een veelvoud van de garantietermijn mee.

Overige infromatie

Pluspunten aluminium kozijnen

De voordelen van aluminium kozijnen

 • Op termijn zijn aluminium kozijnen goedkoper dan zijn concurrenten hout en kunststof;
 • Onze kozijnen zijn enorm sterk en daardoor is de levensduur veel langer dsan bij hout of kunststof
 • Het onderhoud van de kozijnen zijn minimaal. Het enige dat u eigenlijk hoeft te doen is de kozijnen na verloop van de tijd een keer op te poetsen.
 • Dankzij de sterkte van de kozijnen zijn deze in combinatie met SKG beslag zeer veilig!
 • Onze kozijnen zijn in honderden kleuren leverbaar. De kleuren voor binnen en buiten kunnen gekozen worden.
 • Dankzij een zogenoemde koudebrug techniek zijn onze kozijnen qua isolatiewaardes te vergelijken met hout en kunststof. Daarnaast zijn onze kozijnen van driedubbelglas te voorzien.

Isolering van onze aluminium kozijnen

De Kozijnen van Hollman beschikken over een thermische onderbreking. Dit betekent dat de warmte of koudegeleiding wordt bemoeilijkt waardoor goede isolatie waardes gewaarborgd zijn. De isolatie van kozijnen is belangrijk in verband met energiekosten en natuurlijk CO2 emissie.

HR++ glas

Normaal is HR++ glas de standaard die wij leveren in onze kozijnen. HR++ is feitelijk dubbelglas met een extra coating (flinterdun laagje metaal) erop. Het principe van HR++ glas is simpel; tussen de glasplaten zit een stilstaand gas dat samen met de caoting de warmte, kou en geluidsgolven tegenhoudt.

Veiligheidsglas

Als optie is het mogelijk om voor veiligheidsglas te kiezen. Met veiligheidsglas voorkomt u er bij een breuk grote scherven ontstaan. Er zijn twee typen veiligheidsglas; gehard glas of gelaagd glas. Gehard glas is tot 5 maal sterker dan normaal glas en valt in vele kleine stukjes die veel minder gevaarlijk zijn. Bij gelaagd glas zal in het geval van een breuk het glas bij elkaar blijven door de onzichtbare folie die tussen de ruiten wordt toegepast.

Extra opties voor beglazing

 • Zonwerende beglazing
 • Brandwerende beglazing
 • Etsen (Bijvoorbeeld een bedrijfslogo)

Online offerte aanvragen

Het is mogelijk om via deze website een online offerte aan te vragen. Geef de maten (breedte X hoogte) door en voeg eventueel een foto van de betreffende situatie toe. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een offerte toe.

In het nieuws

Op termijn zijn aluminium kozijnen het goedkoopste!!

Als we naar de feiten kijken dan zijn onze kozijnen op termijn een zeer goede investering. Stijgende grondstofprijzen zorgen dat verf voor houten kozijnen in de toekomst heel duur gaat worden. Daarbij is de levensduur van een aluminium kozijn een stuk langer dan zijn concurrenten.

Bij de initiële aanschaf betaald u voor onze kozijnen iets meer, maar in de toekomst betaald zich dit onherroepelijk terug. De levensduur van onze kozijnen zijn namelijk een meervoud van kunststof en helemaal van houten kozijnen. Het onderhoud van bijvoorbeeld hout loopt in de loop der jaren heel erg in de papieren.

Een schilder en verf zijn nu al behoorlijk aan de prijs maar over 5 of 10 jaar zijn ze nog vele malen duurder, dit bewijzen althans de prijsverhogingen van de afgelopen jaren. Per jaar kan dit tot stijgingen van 20% leiden. Als we ook de waarde verhoging van uw woning in acht nemen dan is aluminium absoluut de goedkoopste oplossing!

Veel verschillende stijlen en kleuren van aluminium kozijnen

Tegenwoordig is er ontzettend veel keus in stijlen en kleuren. Er is een oplossing voor iedere stijl en smaak. Laat u inspireren door één van onze professionals.

Waar vroeger de keuze in de stijl van onze kozijnen en de kleur daarvan nog beperkt was heeft u tegenwoordig legio keus! Wij durven bij Hollman zelfs te beweren dat we voor iedere smaak of uitstraling van een woning een oplossing hebben.

Wij hebben bijvoorbeeld houtrenovatie kozijnen die de uitstraling van traditionele houten kozijnen evenaart. Of een staalrenovatie kozijn met zijn karakteristieke stalen uiterlijk. Daar komt bovenop dat we tegenwoordig kunnen leveren in dik 400 verschillende kleurtinten. Daarnaast kunt u ook nog kiezen een structuurlak. Kortom voor ieder wat wils!

Aluminium kozijn het meest duurzaam

Mensen zijn tegenwoordig steeds bewuster van het milieu en proberen duurzaam te leven. Onze kozijnen zijn duurzaam en dus het beste voor het milieu. Daarbij komt dat Hollman zeer bewust te werk gaat en zo min mogelijk energie probeert te verbruiken bij het vervaardigen van de kozijnen.

Mochten de initiële kosten nog teveel afschrikken bedenkt u zich dan dat onze kozijnen veruit het beste zijn voor het milieu. Houten kozijnen isoleren iets beter maar door het kappen van bomen is het niet echt milieuvriendelijk te noemen.

Aluminium is voor 100% te recyclen. Dit betekent niet alleen dat uw kozijnen over tientallen jaren nog hergebruikt kunnen worden. Maar ook dat reststukken en zaagafval wat bij de productie van kozijnen over blijft voor 100% hergebruikt wordt!

Duurzaamheid kozijnen op de proef; aluminium wint.

Steeds meer mensen leven bewuster en denken aan het milieu. Ook bij het (ver)bouwen denken mensen en bedrijven steeds beter na over hoe ze hun CO2 footprint kunnen verminderen. Onze kozijnen komen als beste uit de bus als het gaat om duurzaamheid.

De andere populaire kozijnen varianten zijn die van hout en kunststof. Houten kozijnen zijn in principe het beste als het om isolatie gaat maar daar staat tegenover dat voor een houten kozijn een boom gekapt moet worden, duurzaamheid is dus niet echt van toepassing.

Voor aluminium en kunststof kozijnen dient iets verder te worden gekeken. De prestaties op het gebied van isolatie zijn nagenoeg gelijk. Het verschil zit hem vooral in de levensduur van de beide kozijnen. Aluminium komt hierbij beter uit de bus. Daarnaast zijn beide producten goed te recyclen. Toch scoort aluminium op dit gebied ook net iets beter. Kunststof recycling zorgt voor 90% besparing ten opzichte van het creëren van een nieuwe kunststof. Bij aluminium ligt dat percentage op 95%.

Al met al kunnen we concluderen dat kozijnen van aluminium het meest duurzaam genoemd kunnen worden.

Directrice Karin Hollman van Hollman geeft aan blij te zijn met de conclusie. Het bedrijf isoleerde vrij recent de gehele productiehal om energie te besparen ‘Als bedrijf doen wij ook veel om zo energiezuinig te werken’ aldus Hollman.. ‘Nu aluminium echt het duurzaamste blijkt te zijn kunnen we onze klanten nog beter begeleiden op weg naar duurzaamheid’.

Isolatie van aluminium kozijnen

Aluminium is, in wat veel mensen denken, geen metaal maar bezit wel een aantal eigenschappen van metaal. Zo is aluminium net als metaal een goede warmte/koude geleider. Deze eigenschap heeft uiteraard een nadelig effect voor het isoleren. De fabrikant hebben hier echter iets op gevonden, namelijk een zogenoemde koudebrug. Onder meer aan deze koudebrug hebben onze kozijnen hun hoge isolatiewaarde te danken.

Een koudebrug zorgt ervoor dat de binnenkant van het kozijnen niet direct in verbinding staat met de buitenkant. Door een oersterke hardkunstoffen tussen het aluminium te zetten zal de kou van buiten en de warmte van binnen gescheiden blijven.

Om het bovenstaande kracht bij te zetten zitten er in onze kozijnen verschillende kamers met stilstaande lucht. Niets isoleert beter dan stilstaande lucht, denk maar aan een thermoskan. Al met al zorgen onze kozijnen voor een zeer goede isolatie. Maar let wel op dat als u onze kozijnen aanschaft dat deze dus beschikt over een koudebrug en verschillende kamers!!

Met een veranda vervaagt de grens tussen huis en tuin. Met het creëren van deze buiten woonruimte schept u de mogelijkheid om bijvoorbeeld lekker buiten te ontbijten. Terwijl de veranda overdag zorgt voor verkoeling blijft ’s avonds de warmte hangen en kunt u optimaal van de Hollandse zomeravonden genieten. Mocht het toch wat kouder worden dan zet u toch gewoon even de elektrische kachel aan, want ook die kunnen wij voor u installeren!

Verschillende overkappingen

Wij hebben verschillende terrasoverkappingen in ons assortiment. Zo hebt u de keuze in verschillende stijlen met verschillende prijscategorieën.

Dakplaten

Uiteraard kunt u rekenen op een waterdichte terrasoverkapping. Wij bieden u graag de keuze uit verschillende soorten dakplaten:

 • Polycarbonaat helder of opaal (melkwit);
 • Acrylaat helder of opaal. Deze zijn te leveren met diverse celbreedtes;
 • Glas.

Opties

 • Verlichting (Led of halogeen verlichting in de dakliggers, eventueel dimbaar);
 • Spieraam (Schuine punt bovenaan in de zijwanden, erg handig voor bijvoorbeeld het afdichten boven een erfafscheiding);
 • Zip-screens (Ter afdichting van de terrasoverkapping aan de voorzijde en/of de zijkanten);
 • Schuif en/of vouwwanden (Zo creëert u een echte tuinkamer!);
 • Verandazonwering;
 • Terrasverwarming.

Plaatsing

Wij hebben professionele monteurs die veel ervaring hebben met het plaatsen van terrasoverkappingen. Onze monteurs hebben oog voor detail en leveren de terrasoverkapping keurig op.

Vraag via het onderstaande formulier een offerte aan! Of kom langs bij onze showroom in Berlicum!

Meer artikelen...

 1. Serres
 2. Lichtstraat
 3. Deuren

Vraag of een Offerte?

Beste bezoeker,

Via de onderstaande gegevens kunt u contact met ons opnemen. Buiten werktijden kunt u een bericht achterlaten op ons antwoordapparaat. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Runweg 20
5258 BN Berlicum
Telefoon: 073 503 4574
Faxnummer: 073 503 4641
E-mail: info@hollman-alu.nl

Openingstijden Showroom

Ma t/m vr:8:00u - 17:00u
Zaterdag:9:00u - 13:30u

Voornaam:
Achternaam:
Straatnaam:
Huisnummer:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon:
Emailadres: